Ce este apa dură?


Una dintre cele mai mari și frecvente probleme ale apei este duritatea. Apa dură este apa cu un conținut ridicat de săruri de calciu și magneziu, care se formează sub formă de depuneri albe de calcar.


Duritatea apei dăunează tuturor aparatelor electrocasnice elementelor de încălzite cu care intră în contact: centrala termică, boiler, mașina de spălat rufe/vesela, fierbătorul de apă, aparatul de cafea, fierul de călcat, etc. După o perioadă de folosire toate echipamentele vor necesita mentenanță, această perioadă variază în funcție de valoarea de duritate. Cu cât duritatea este mai mare, cu atât echipamentele vor ceda mai repede.


Dar pe lângă cheltuielile pentru mentenanță, din cauza durității apei cresc considerabil și costurile pentru gaz și energia electrică. Calcarul fiind un bun izolator, toate echipamentele vor folosi mai multă energie pentru a încălzi apa la temperatura solicitată.


Mai mult de atât, apa dură afectează în mod direct organismul uman. Nici chiar igiena corpului cu apă dură nu este indicată. În vreme ce pielea devine uscată din cauza sărurilor minerale, părul devine aspru și își pierde din strălucire și elasticitate, capătă un aspect uscat și neîngrijit, provocând căderea lui.


Apa dură poate afecta și dantura, atacând smalțul dinților și contribuind la crearea unui mediu propice pentru depunerile de tartru și pentru apariția cariilor. Iar medicii specialiști în urologie și nefrologie susțin că apa dură poate fi dăunătoare pentru rinichi și poate genera formarea pietrelor la rinichi, din cauza depunerilor de săruri minerale.


Acestea sunt doar câteva exemple. Apa dură aduce o mulțime de prejudicii organismului uman, gospodăriei și mediului înconjurător. Din acest motiv nu încercați să neglijați această gravă problemă a apei.


O soluție pentru a vă proteja utilajele casnice de călcar este filtru care dedurizeaza (înmoaie) apa, cu ajutorul lui, se elimină sărurile de magneziu și calciu (sărurile dure ale apei).
Dedurizatorul pentru apă este proiectat pentru înmuierea apei potabile și menajere în apartamente, case, clădiri industriale, restaurante, etc.

De ce este o alegere excelentă pentru un dedurizator de apă?  1. Dedurizatorul îți va proteja robinetele și obiectele sanitare de călcar.

  2. Mărește eficiența dispozitivelor de încălzire și prelungește durata lor de funcționare.

  3. Țesăturile spălate în apă moale vor fi curate și plăcute la atingerea chiar și fără folosire lichidlui de înmuiere.

  4. Dedurizatorul reduce consumul de detergenti și vă lasă pielea moale și fără iritații