În sursa de apă pe care o folosim nu trebuie să existe bacterii și viruși, dar frecvent se întâlnește astfel de problemă și trebuie să ne protejăm.


Dacă sursa de alimentare cu apă este dintr-o fântână, trebuie sa fim gata că pot apărea bacterii și viruși în apă. Pentru a alege o soluție de filtrare, este necesar de a efectua o analiză bacteriologică și fizico-chimică a apei. După ce primim rezultatul analizelor putem opta pentru o soluție eficientă pentru tratarea apei.


Totuși chiar după analiza apei, trebuie să ținem cont că parametrii apei din pânza freatică se schimbă, în spre bine sau în rău. Pentru a exclude această problemă, recomandăm să montăm o soluție antibacteriană descrise mai jos.


Dacă sursa de alimentare cu apă este centralizată, putem fi mai liniștiți, deoarece furnizorii de apă sunt obligați prin lege să ofere apa microbiologic pură. Acesta se subînțelege nu trebuie sa existe bacterii si virusi în apă. Totusi, sunt cazuri în care apa centralizată este contaminată cu bacterii .




Dar din fericire Casa Apei are mai multe soluții pentru tratarea apei și de a proteja împotriva consumului de apă contaminate cu bacterii.


1. Înlăturarea bacteriilor prin membrana ultrafiltrare


Există filtre de flux sub chiuvetă, care au cartuș special pentru ultrafiltrare, sau se poate adăuga la alt filtru de flux. Membrana dată îndeplinește o filtrare foarte fină de 0,01 microni, astfel oprește bacteriile, deoarece bacteriile au dimensiuni de peste 0,01 microni. Aceasta metoda de filtrare este prevăzută dacă sursa de apă este centralizată.


2. Îndepărtarea microorganismelor cu ajutorul filtrului cu osmoză inversă


Filtru cu osmoză inversă, purifică apa până la 99,8% de impuritățile organice, anorganice și săruri de duritate. Această tehnologie permite să rețină toate tipurile de impurități, asigurând o calitate superioară a apei purificate. Îndepărtează din apă pesticide, plumb, mercur, bacterii, săruri dure, cupru, fier, rugină, nisip și alte substanțe solide, produse secundare clorinare, cadmiu, clor, benzen, toate acestea fiind aruncate în canalizare. Tehnologia de osmoză inversă este complet sigură pentru orice categorie de vârstă .


3. Sterilizarea apei cu ajutorul lampei UV
Aceasta metoda este eficientă pentru tratarea apei în cantități mici și volume mari de apă. Există sterilizatoare mici, care sunt montate la filtrele sub chiuvetă, dar sunt și 
sterilizatoare UV mari . Lampa UV cu ajutorul razelor ultraviolet elimină practic toți virușii și bacteriile.



4. Dozarea a unui reagent special pentru tratarea apei




Metoda data prevede dozarea constantă a unui reagent special pentru tratarea apei, astfel primim apa microbiologic pură.